یکی از اختلالات بلوغ زودرس (precocious puberty) در میان نوجوانان، پوبارک زودرس (pubarche) است که بسیاری از خانواده ها بدلیل نگرانی از این مسئله فرزند خود را جهت شناسایی و درمان به 

متخصص غدد می برند. 

پوبارک زودرس چیست؟

همانطور که در بخش 

اختلالات بلوغ نوشتیم، در زمان بلوغ (puberty) بدن پسران و دختران هر کدام علائمی را نشان می دهند و به این ترتیب بدن پسران و دختران وارد دوره جدیدی می شود. دورانی که در آن آنها صفات جنسیت خود را پیدا می کنند و تبدیل به پسران و دختران جوان و بالغ می شوند.

این مسئله از آن جهت اهمیت دارد که دوران بلوغ نه تنها از لحاظ فیزیولوژی بلکه بصورت روحی روانی هم در زندگی آنها تاثیر مستقیم دارد. بنابراین بلوغ زودرس و یا دیررس، نوعی اختلال است که برای تشخیص و درمان آن باید به پزشک غدد و متخصص بلوغ زودرس مراجعه کرد. علائم بلوغ همانطور که پیشتر گفتیم، در پسران و دختران متفاوت است، بطوری که در پسران شامل کلفت شدن صدا، پهن تر شدن شانه ها،عضلانی شدن بدن، تغییر اندازه و رنگ در بیضه ها، رویش موهای اطراف ناحیه تناسلی و زیر بغل (در مراحل آخر بلوغ، رویش تارهای مو در نواحی ریش و سبیل) می شود و علائم بلوغ دختران نیز شامل بزرگ شدن ، رویش موها دوربخش تناسلی (واژینال) و همچنین زیر بغل و در نهایت آغاز خونریزی (عادت ماهانه) است.

 اگر این علائم پیش از 8 یا 9 سالگی در کودکان بروز کنند، به آن بلوغ زودرس می گویند و باید کودک را جهت بررسی و درمان به نزد یک پزشک غدد ببرید. ناگفته نماند که یکی از عوارض بلوغ زودرس، کوتاهی قد است و از این رو این مسئله را باید کاملا جدی گرفت. به یاد داشته باشید که در صورت بروز نشانه های هر یک از علائم بلوغ زودرس، باید به سرعت فرزندتان را به پزشک غدد جهت معاینه ببرید در غیر این صورت عوارض آن در دراز مدت موجب ایجاد اختلالات جسمی و روحی و روانی خواهد شد. پزشک متخصص یا فوق تخصص غدد ممکن است جهت بررسی های بیشتر برای آن نوجوان، آزمایش خون و حتی سونوگرافی و یا MRI تجویز کند.

پوبارک زودرس در واقع به نوعی اختلال در ترشح زود هنگام هورمون از غدد آدرنال در بدن کودک گفته می شود که منجر به رشد موهای اطراف آلت تناسلی یا زیر بغل می گردد.پوبارک به خودی خود نشانه بلوغ زودرس نیست ، اما لازم است حتما تحت معاینه پزشک متخصص قرار گیرد.

علائم و درمان پوبارک زودرس:

یکی از علائم بلوغ همانطور که اشاره کردیم رویش موهای اطراف ناحیه تناسلی و زیربغل است. حال اگر این مسئله یعنی شروع زودرس رشد موی اندام تناسلی کودکان، اتفاق بیفتد به آن "پوبارک زودرس" گفته می شود. خوشبختانه درمان های موثری جهت برطرف کردن این مشکل وجود دارد از جمله درمان دارویی. در حال حاضر گفته می شود که شیوع این مسئله یعنی مشکل پوبارک زودرس در دختران چندین برابر پسران است به خصوص در میان دختران سیاه پوست که این مشکل در میان آنها شایع تر است.پیگیری این موضوع از آن جهت مهم است که به احتمال زیاد مرتبط با اختلال در عملکرد غدد آدرنال می باشد

اگر شما هم به دنبال علت بروز موی زائد در کودکان و یا افزایش غیر عادی موی زیر بغل کودک هستید، این مشکل ممکن است به دلیل بروز عارضه ای به نام "آدرناک زودرس" یا در واقع ترشح زودهنگام هورمون های غده آدرنالین در بدن، اتفاق بیفتد. البته معمولا بروز پوبارک به دلیل آدرناک زودرس، مشکل جدی در بدن کودک بوجود نمی آورد اما این به این معنی نیست که نباید او را جهت معاینه نزد یک پزشک متخصص غدد ببرید. بلکه متخصص غدد با بررسی و آزمایش میزان هورمون های بدن کودک، از میزان ترشح هورمون آدرنالین مطلع و در صورت نیاز دستورات دارویی لازم را تجویز می کند. این نکته مهم را به یاد داشته باشید که ترشح بیش از حد هورمون آدرنالین که یکی از دلایل اصلی و مهم بروز پوبارک زودرس است، غیر طبیعی است و بهتر است هر چه زودتر شناسایی و درمان شود. بنابراین توصیه می شود که به مسئله رشد غیرعادی و زودهنگام موی زیر بغل کودکان و یا اطراف ناحیه تناسلی آنها توجه داشته باشید.



آدرس :زاهدان - خیابان مصطفی خمینی روبروی ساختمان دی-


 تلفن مطب:054265879

 تلفن مطب:05424587

 موبایل :09305641335

 موبایل:09308754458



 



مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها